• 06 16774445
 • marinka@kpeholland.nl
 • Factuur en betaalverzoek wordt gestuurd naar uw mail
 • Delta-Industrieweg 9, 3251LX Stellendam
 • facebook: Natuurlijke Paardenvoeding Nederland
 • 06 16774445
 • marinka@kpeholland.nl
 • Factuur en betaalverzoek wordt gestuurd naar uw mail
 • Delta-Industrieweg 9, 3251LX Stellendam
 • facebook: Natuurlijke Paardenvoeding Nederland

Green Power Equifyt, zak 20 kg

Op voorraad

Beschrijving

Voor extra energie, vitaminen en mineralen!

Green Power is een breed inzetbaar ruwvoederproduct, welk zowel voor sportpaarden als hengsten tijdens het dekseizoen of paarden en pony’s herstellende van ziekte kan worden ingezet.

Deze unieke ruwvoedermix bevat ondermeer alfalfa, esparcette, timothee gras, snijhaver, spirulina, verschillende kruiden en lijnzaad(olie). Naast biologisch hoogwaardige eiwitten is deze samenstelling rijk aan vezels, mineralen en vitaminen. Deze samenstelling is een compleet voer en staat garant voor een zeer goede verteerbaarheid en zorgt ervoor dat uw paard voldoende natuurlijke mineralen, vitaminen en mineralen binnenkrijgt.

Uw paard zal deze vezelrijke combinatie bijzonder goed verdragen omdat noch de spijsvertering noch de stofwisseling belast wordt, zoals dat bij graanvoeders wel het geval is. Green Power voorkomt een vroegtijdige ophoping van melkzuur in de spieren en draagt bij tot een beter uithoudingsvermogen.

EIGENSCHAPPEN

 • natuurlijk voeder voor paarden met een grote energiebehoefte
 • algemeen versterkend, vitaliseren, opbouwend
 • groter prestatievermogen en uithouding, snellere recuperatie en topconditie
 • ondersteunt de een natuurlijke weefsel- en spieropbouw
 • rijk aan hoogwaardige natuurlijke eiwitten (aminozuren)
 • bevat een hoog gehalte aan natuurlijke vitaminen en sporenelementen
 • zorgt voor een rustige geest – controle (niet heet)
 • melasse- en stofvrij, vrij van bindmiddelen
 • voorkomt spierafbraak na wedstrijden of training

TOEPASSING

 • bij verhoogde behoefte aan mineralen en vitaminen tijdens intensief sporten en zware inspanning.
 • bij vermoeidheid, lusteloosheid, prestatiezwakte, herstel na ziekte
 • bij paarden die zetmeel- en suikerarm gevoederd moeten worden
 • voor te magere paarden of paarden met weinig eetlust
 • ter vervanging of aanvulling van krachtvoeder
 • bij zeer temperamentvolle en prikkelbare paarden
 • bij paarden die veel energie verbruiken en hoge krachtvoederrantsoenen krijgen
 • als kwalitatieve aanvulling bij hooi, silage en weidegang
 • als krachtvoeder, respectievelijk ter vervanging van graanproducten

VOEDERADVIES

Als aanvulling bij het basisrantsoen ruwvoeder en Pre-Active: 0,2 kg tot 1 kg per 100kg lichaamsgewicht.

Ter vervanging van graan: 1,2 kg Green Power vervangt ca. 1 kg graan.

Waar de Pre-Active er voornamelijk zal voor zorgen dat de spijsvertering en algemene gezondheid van het paard ondersteund wordt ('sleutel van de gezondheid'), zal de Green Power voor extra energie, vitaminen en mineralen zorgen. De combinatie van deze twee voeders versterken elkaars positieve eigenschappen.


De hoeveelheid moet aangepast worden aan de energie die het paard nodig heeft, of de inspanning die het moet gaan leveren.

SAMENSTELLING

Luzerne, esparcette, timothee, snijhaver, lijnzaad, spirulina, fenegriek, rozenbottel, zeewier, Lysine, vitamine complex, lijnzaadolie, levende gisten, natuurlijke antioxidanten, extra dosis Biotine en B vitaminen

ANALYTISCHE VOEDERWAARDEN

Ruw eiwit 14.2 Ruw vet 4.6 Ruwe celstof 27.1 Ruwe as 10.1

VEP 582 VREP 112 Suikers 5.7 Zetmeel 4.1

Voor meer analytische voederwaarden, zie productgegevensblad.

VERPAKKING - Zakgoed 20 kg

AANDACHT: ter voorkoming van het risico op slokdarmverstopping bij paarden die hun voeder niet voldoende kauwen of te snel opeten, kan men een mash (slobber) maken van dit product door 1 deel voer met 2 delen water te overgieten en 15 minuten te laten weken.

Als het voeder nat gemaakt wordt nemen de stengeltjes en bladgedeelten terug water op en verhoogt de smakelijkheid van het voeder!


EXTRA PRODUCTINFO

Door uiterst zorgvuldig te oogsten en het verwerken van de volledige planten blijven de voedingsstoffen en vitamines behouden. Door het hoog gehalte aan essentiële aminozuren, natuurlijk ß-caroteen en vitamine E wordt de behoefte die sportpaarden, paarden in de fokkerij en jonge paarden hieraan hebben, gedurende het ganse jaar gedekt.

Alfalfa bevat meer vitaminen en mineralen dan gelijk welke plant. Bvb, vitamine A, B1, B2, B3, B6, B17,C, D, E, K en U – een hoog gehalte aan aminozuren, waaronder de acht essentiële aminozuren – Aminen, waaronder biotine – Chlorofyl – Enzymen en talrijke andere hoogwaardige voedingstoffen. Het calcium in alfalfa is een belangrijk onderdeel van een gezonde botgroei bij jonge paarden en voorkomt botschade bij sport- en prestatiepaarden.


Esparcette is een uitzonderlijk waardevol vlinderbloemig voedergewas voor paarden met een aantal uiterst gunstige eigenschappen. Naast hoogwaardige voedingstoffen bevat Esparcette van nature uit hoog gedoseerd looizuur, ook wel tannines genoemd. Deze stoffen zijn o.a. werkzaam tegen endoparasieten en hebben een ontstekingsremmende werking.

Thimothy is een bijzonder smakelijk gras met een laag gehalte aan suikers en zetmeel. Het helpt de conditie te bevorderen en zorgt voor een natuurlijke glanzende vacht. Het biedt een uitstekende bron van vezels voor wedstrijdpaarden, die veel krachtvoer eten.

Spirulina is een blauwgroen micro-algje dat groei in zoutmeren. Het heeft een uiterst complete en evenwichtige samenstelling met een uitzonderlijke voedingswaarde. Het bevat talrijke vitaminen, mineralen (o.a. magnesium, calcium en ijzer), aminozuren, anti-oxidanten, enzymes en essentiële vetzuren. Spirulina vult tekorten aan, bevordert de spieropbouw en spierrecuperatie na inspanning.

Zeewier vormt een rijke bron van gemakkelijk opneembare mineralen, sporenelementen, vitaminen en aminozuren. Tekorten van deze voedingsstoffen in het lichaam kunnen zo, snel worden aangevuld om de stofwisseling te verbeteren. Het dagelijks toevoegen van zeewier aan het voeder van uw paard, zal de vitaliteit en conditie gevoelig verbeteren. Ook wordt de spijsvertering gestimuleerd en dankzij waardevolle slijmstoffen wordt de ontgifting van de darm bevorderd. Vaak merkt men dat de vacht meer gaat glanzen en dat de kwaliteit van de hoeven en beenderen verbetert. Eeuwen geleden al gaf men aan dieren die verzwakt of ziek waren zeewier om spoedig terug op krachten te komen.

Fenegriek is rijk aan steroïde saponinen, stoffen die het paard als uitgangsproduct kan gebruiken voor zijn eigen anabole hormonen. Fenegriek ondersteunt het spierweefsel en bevordert de algemene gezondheid.

Lysine is vaak de beperkende factor in de spieraanmaak, omdat granen, grassen en luzerne arm zijn aan lysine.

Levende gisten stimuleren de groei en activiteit van de goede bacteriën door het onderhouden van een optimale omgeving voor deze bacteriën. Het voer wordt beter benut daardoor en de pH in de dikke darm wordt stabiel gehouden. Hierdoor wordt de kans op acidose ook verlaagd.